Cand trebuie inlocuit electromotorul unei masini

Electromotorul este una dintre cele mai importante componente tehnice ale masinii tale, acesta avand capacitatea de a converti energia electrica in energie mecanica, reusind astfel sa antreneze o unitate de motorizare cu combustie interna in vederea pornirii masinii. Practic, pe intelesul tuturor, atunci cand este introdusa cheia in contact si se actioneaza contactul, electromotorul are rolul de a obtine turatia minima de pornire care sa antreneze motorul termic.

De cele mai multe ori cand se intampla ca masina sa nu mai porneasca, cei mai multi dintre soferi se gandesc automat ca ar putea fi o problema cu electromotorul. Si de multe ori chiar au dreptate! De altfel, electromotorul reprezinta o cauza destul de comuna pentru care multi soferi ajung cu masina lor la Nord Garage, un service auto multimarca pe care te poti baza de fiecare data cand ti se intampla sa apara probleme tehnice la masina pe care o conduci. Indiferent de problema cu care te confrunti insa, este important sa stii ca echipa noastra iti va sta mereu la dispozitie!

Semnele unui electromotor cu probleme

Revenind acum la problemele care pot aparea la electromotor, vrem sa iti spunem care sunt semnele la care trebuie sa fii atent pentru a depista din timp problemele. In primul si primul rand vorbim despre mirosul de ars care vine de sub capota masinii, un semn clar care ar trebui sa iti arate ca electromotorul este defect. In acest caz, iti recomandam sa nu mai incerci sa pornesti masina. In situatia in care fumul vine intr-adevar de sub capota, cel mai probabil va trebui sa cumperi un electromotor nou.

Daca atunci cand pornesti motorul auzi un pocnet, trebuie sa iei in calcul ca s-ar putea sa fie o problema la electromotor. Mai exact, ar putea fi o defectiune in interiorul acestuia! Spre exemplu, volanta sau placa ce transfera energia rotativa de la electromotor la unitatea de motorizare ar putea avea dintii deteriorati. Totodata, daca atunci cand rotesti cheia in contact nu auzi niciun zgomot specific acestei operatiuni, este posibil ca electromotorul masinii sa fie defect.

Service auto multimarca | service auto autorizat | NordGarage.ro

electromotorul

Mergem mai departe si iti mai spunem ca daca observi ca electromotorul se roteste fara a pune in miscare motorul s-ar putea ca viata acestuia sa fie pe sfarsite. Mai departe, daca pinionul electromotorului se cupleaza corect la volanta si nu se roteste, atunci acesta trebuie verificat pentru a vedea daca este deteriorat sau prea uzat. In cele din urma, iti mai spunem ca in anumite situatii electromotorul se mai poate roti uneori si in gol, fenomen care este cunoscut sub numele de “freewheeling”.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, problemele la electromotor sunt destul de comune. Vestea buna este insa ca electromotorul poate fi reparat la NordGarage.roservice auto autorizat. Pretul unui electromotor nou difera in functie de marca si model, dar si de capacitatea motorului de care dispune masina ta. Bineinteles, cu cat motorul este mai mare, cu atat si electromotorul va fi mai puternic si mai scump.

Sursa foto: https://www.pexels.com