Instalatie incalzire auto – verificare antigel

Antigelul este o substanta, pe baza de glicol etilenic şi aditivi, care indeplineste functia de anticongelare, aceasta avand o variatie in functie de concentratie, in general intre -15grade Celsius(la o concentratie de 25% antigel) si -70grade Celsius (pentru o concentratie de 75%). La alegerea antigelului trebuie tinut cont de specificatiile producatorului, in acelasi fel ca la alegerea uleiului. O utilizarea gresita poate cauza ca monoblocurile sa fie supuse unei coroziuni agresive.

In cazul in care nu se ridica temperatura in bord si masina nu baga caldura ar putea fi urmatoarele cauze:

  • Lipsa antigel in vasul de expansiune
  • Corp termostat defect (necesita inlocuire corp termostat)
  • Calorifer caldura infundat
  • rezistenta in trepte pozitii ventilatie arsa
  • aeroterma stricata

 

 

Lipsa sau concentratia slaba a antigelului strica motorul! Tu cand ai verificat ultima oara? La Nord Garage verificarea dureaza 3 minute!

Apa este principala substanta care sta la baza sistemului de racire al motorului, dar anotimpul rece in care temperaturile trec sub 0 grade, poate transforma apa intr-un dusman. Acest motiv se datoreaza inghetarii apei la 0 grade. Odata cu inghetarea se produce si fenomenul de expansiune a volumului care poate duce la spargerea blocului motor. Pentru a evita distrugerea motorului se foloseste antigelul care coboara punctul de inghet al apei. La Nord Garage specialistii nostri te vor ajuta cu verificarea, schimbarea sau completarea antigelului astfel ca tu sa fii sigur ca masina ta va trece cu brio prin iarna!

Asigura-te ca instalatia de incalzire a masinii tale functioneaza in parametri normali! Completeaza forumularul din dreapta sau suna-ne pentru detalii si programari.