Componentele unui sistem de franare – schimbari periodice

Stii si tu ca de franele autovehiculului pe care il conduci depinde siguranta ta si a pasagerilor pe care ii transporti. Un sistem de franare care functioneaza corect este atat de important, incat in cazul in care in urma unui control al acestuia se constata defectiuni, ti se poate retine certificatul de inmatriculare. Este o abordare logica si nu ar trebui sa nemultumeasca pe nimeni. Doar cu franele in stare buna poate fi realizat controlul vitezei si se poate opri in siguranta. Poti merge la Nord Garage – service auto in Baneasa sau la orice unitate similara pentru a face verificari sau schimb de piese la nivelul sistemului de franare, important este sa mergi sa faci acest lucru!

Ce piese shimbam la service auto Baneasa

Pana la urma, vorbim despre un mecanism care contine piese in miscare, un sistem format din piese care trebuie sa fie schimbate la o anumita perioada de timp. Sa vedem impreuna ce piese necesita schimbate periodic:

Placutele de frana

Cel mai des este necesar sa se schimbe placutele de frana. Acestea sunt realizate din otel si prezinta suprafete de frecare – in termeni tehnici, ferodo-uri. Placutele de frana sunt importante pentru ca apasa pe discul de frana, oprind autovehiculul.

Va fi necesar sa le schimbi cand ajung la o grosime minima de 2 mm, dar ca sa-ti fie mai usor, ai in vedere sa le schimbi la 40000 de km. Daca nu le schimbi la timp, acestea determina uzarea discurilor. Ce se intampla intr-un astfel de caz? Poti sa pierzi controlul asupa masinii atunci cand franezi brusc.

Discurile de frana

Se uzeaza mai greu in comparatie cu placutele, iar uzarea lor tine de frecarea excesiva cu ferodo-urile de pe placutele de frana. E bine sa le schimbi la 80-100000 km, sau pentru a retine mai bine, la doua sau trei schimburi de placute. Daca nu le schimbi la timp, se ovalizeaza determina un tremur in volan sau pierd eficienta la franare.

Service auto in Baneasa | Nordgarage.ro

service auto in Baneasa

Lichidul de frana

Vorbim despre un alt consumabil important. De ce important? Pentru ca absoarbe umezeala. Atunci cand se apasa pedala de frana, lichidul va umple conductele catre etrier care, la randul sau, apasa pistonul, implicit placutele. Daca eviti sa il schimbi la timp, vei constata ca apare efectul de frana moale, pentru ca se pierd proprietatile de absorbtie a umezelii. Lichidul de frana trebuie sa se inlocuiasca o data la doi ani, sau pentru a retine mai usor, la 40000 de km.

Pentru siguranta ta si a celor pe care ii transporti, ia in serios problemele pe care ti le poate pune un sistem de franare cu probleme si mergi la timp cu masina la service.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/car-garage-dark-auto-workshop-3504910/