De ce sa mergi la un service auto inainte de concediu

Doriti sa plecati intr-o calatorie mai lunga cu masina? Ati rezervat cazarea, ati stabilit ce veti vizita, ati stabilit si traseul. Nu cumva ati uitat ceva? O vizita cu masina la un service auto este recomandata sa se faca inainte de o calatorie mai lunga.

De ce sa faceti o vizita la service-ul auto Nord Garage?

Pentru a fi siguri ca veti calatori in conditii impecabile. De la Nord Garage autovehiculele pleaca intotdeauna in cele mai bune conditii, pregatite pentru drumuri lungi.

Mai jos enumeram cateva aspecte de care sa tineti cont inainte de a pleca intr-o calatorie :

Planificati revizia si inspectia tehnica a masinii

Primul lucru pe care il aveti de facut este sa verificati data ultimei inspectii tehnice. Ar fi o idee proasta sa depasiti data si sa plecati in concediu. Controlul tehnic va permite sa va asigurati ca autovehiculul va ofera siguranta si nu este supus unor riscuri.

Verificati starea de uzura a anvelopelor si a amortizoarelor

Pentru a evita orice risc asociat cu anvelopele, este important sa verificati starea generala a acestora. Trebuie sa fie pregatite impecabil pentru drum lung. In primul rand, verificati daca anvelopele au zgarieturi semnificative sau daca exista obiecte incrustate in interior. Verificati, de asemenea, presiunea in anvelope si ajustati daca este necesar, tinand cont de recomandarile producatorului, in functie de sarcina vehiculului.

De asemenea, este recomandat sa verificati starea amortizoarelor inainte de a pleca in vacanta. Pentru a face acest lucru, incercati sa observati reactia masinii atunci cand franati, faceti o intoarcere sau conduceti pe un drum denivelat, cu gropi.

Verificati nivelurile diferitelor fluide

In mod ideal, nivelul uleiului de frana ar trebui sa fie cat mai aproape de maxim. Daca nivelul acestuia este sub minim, presupune o defectiune a sistemului de franare. Prin urmare, este recomandata o vizita la service. Este recomandat sa verificati si celelalte tipuri de fluide pentru a vedea daca trebuie sa fie completate sau schimbate – de racire, servodirectie, de spalare a parbrizului, ulei de motor. De asemenea, este recomandat sa mergeti la service in fiecare an pentru a schimba agentul frigorific (freonul).

Verificati starea parbrizului si a stergatorului

In general, nu uitati sa verificati parbrizul daca exista semne de impact, despicaturi sau chiar fisuri. Evident, acest lucru deterioreaza vizibilitatea. Retineti ca un impact simplu poate deveni rapid o fisura. De asemenea, este necesar sa verificati daca stergatoarele functioneaza corect. Ploile sau furtunile pot sa apara in timpul vacantei, iar stergatoarele care nu isi indeplinesc pe deplin functiile, vor lasa urme de apa care ar putea interfera cu vizibilitatea si va pot pune in pericol. Va recomandam sa schimbati stergatoarele de parbriz inainte de vacanta, daca acestea sunt uzate, pentru a evita orice risc si disconfort in timpul unei calatorii in timp ce ploua.

Service auto sector 1 | NordGarage.ro

service auto

Verificati semnalizarea

Un alt punct important de verificat inainte de a pleca in vacanta: semnalizarea. Asigurati-va ca farurile si indicatoarele functioneaza corect. O masina care are probleme cu semnalizarea este adesea sursa unor accidente, deci nu neglijati acest aspect.

Specialistii NordGarage.ro va ureaza drumuri bune si va asteapta sa remediati problemele care v-ar putea impiedica sa va bucurati de o calatorie fara griji.

Sursa foto: https://pixabay.com