Gradul de importanta al unui filtru de aer

Indiferent de tipul si de modelul masinii pe care il conduci pe strazile din marile orase, toate masinile au mai multe filtre printre care si un filtru de aer, toate fiind foarte importante pentru buna functionare a acesteia, motiv pentru care sunt considerate componente a caror “sanatate” si igiena nu trebuie neglijate. Care sunt cele mai importante filtre ale masinii si ce rol au?

Filtrul de aer are ca si principal rol filtrarea oricarei impuritati din aer

Astfel, acesta ajuta la procesul de ardere generala si ajuta motorul sa functioneze in mod corect. Pentru ca autoturismul tau sa se bucure de o eficienta optima a combustibilului, procesul de combustie trebuie sa se desfasoare in mod corect si adecvat, in caz contrar atat consumul de combustibil, cat si puterea masinii sunt afectate.

Filtrul de aer protejeaza motorul de orice tip de particule care ar putea fi in aer, cum ar fi praf, scame sau pamant, particulele din poluare. Ce trebuie sa faci in calitate de conducator auto in acest sens? In primul rand sa scoti filtrul, sa folosesti un furtun de aer pentru a sufla resturile de murdarie, pana cand achizitionezi un filtru nou pentru a-l schimba in mod adecvat.

Practic, nu exista un anumit interval de timp la care sa fie schimbat filtrul de aer, recomandat fiind o data pe an, dar in functie de nivelul de poluare, poate exista nevoia de a schimba filtrul de aer mult mai frecvent.

Filtrul de aer este o piesa destul de accesibila ca si pret, de aceea trebuie inlocuita pentru a nu crea probleme. In cazul in care se murdareste, filtrul poate sa nu mai lase masina sa respire si sa ingreuneze modul de circulatie.

Filtrul de ulei este unul dintre cele mai importante filtre ale masinii tale

Acesta este important pentru durata de viata a motorului si are un impact important asupra performantei masinii. Pentru ca filtrele de ulei au evoluat foarte mult de la prima lor aparitie si pentru ca au rolul de a indeparta resturile de metal, acestea trebuie schimbate in mod regulat.

Service auto autorizat | NordGarage.ro

service auto autorizat

Filtrul de combustibil are un rol determinant pentru indepartarea impuritatilor

Acesta va functiona diferit in functie de tipul de combustibil folosit astfel: pentru motoarele pe benzina, filtrul de combustibil indeparteaza impuritatile din benzina, pentru ca petrolul, fiind o sursa organica are multe impuritati. Filtrul necesar motorului pe motorina previne intrarea apei la motor si evenimentele neplacute rezultate din aceasta neglijenta.

Daca doriti sa schimbati filtrele masinii personale, puteti apela la un service auto autorizat precum NordGarage.ro. Aici gasiti mecanci calificati , gata oricand sa va ofere servicii complete pentru masina.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/motor-metal-vehicle-machine-part-2595269/