Motivele pentru care acumulatorul masinii se descarca prea repede

Una dintre cele mai des intalnite probleme pe care anotimpul rece le pronunteaza este functionarea problematica pentru acumulatorul masinii. Daca acesta se consuma dupa catea zile de stationare sau porneste motorul masinii foarte greu, evident exista niste probleme. Mai jos va prezestam cateva dintre ele, pe care ar trebui sa le ai in vedere pentru ca masina ta sa porneasca atunci cand ai nevoie.

Principalul motiv pentru care un acumulator auto nu mai functioneaza asa cum trebuie este durata de utilizare a acestuia. Dupa aproximativ 4-5 ani acumulatorul este considerat drept unul vechi. E bine de stiut ca nici un acumulator nu este la fel,chiar daca marca si modelul sunt identice. Masina pe care se monteaza acesta, mediul, temperaturile, ciclucl de porniri ,toate acestea influenteaza timpul efectiv in care un acumulator functioneaza asa cum trebuie. Asadar, daca acumulatorul este mai vechi de 4 ani si se apropie iarna este recomandata schimbarea lui.

Un alt motiv din cauza caruia acumulatorul nu reuseste sa porneasca masina dupa un timp de stationare este dat de consumatorii ce necesita curent atunci cand masina stationeaza. Normal, asta nu ar trebui sa se intample la o masina fara modificari din fabrica, doar in cazul in care exista un scurt circuit la sistemul electric. Alti consumatori nedoriti pot sa apara de la accesoriile suplimentare. Chiar daca au functionat de ani de zile corect, umiditatea si uzura pot produce in timp un scurt circuit in segmentul electric suplimentar. Astfel de consumatori sunt greu de depistat, tocmai d-aia recomandat investigatiile amanuntite din partea unui specialist ce poate fi gasit in stafull nostru.

Daca acumulatorul este montat pe o masina ce nu circula pe durate lungi de timp, reactiile chimice din interiorul sau il vor degrada. Cu alte cuvinte, cu cat starea descarcarii este mai mare, cu atat uzura se amplifica.

Un acumulator se poate uza excesiv sau consuma intre doua porniri din cauza bornelor corodate, acestea nu permit trecerea curentului si reincarcarea acumulatorului in mers. In acest tip de cazuri acumulatorul nu reuseste sa se reincarce, chiar daca distanta parcursa e mare, de aceea este bine s cureti regulat bornele cu o bucata de glaspafir fin sau cu o perie de sarma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *