Probleme care te trimit la un service auto iarna

Iarna este momentul acela care pune la incercare rabdarea si nervii multor soferi, mai ales atunci cand au uitat in timpul toamnei sa se prezinte la un service auto autorizat cum este Nordgarage.ro pentru verificari si pentru testarea celor mai importante componente ale masinii lor.

Vizita intr-un service auto pentru frane

In momentul in care temperaturile sunt pe minus sau ajung aproape de pragul de inghet, se recomanda sa nu tragi frana de mana peste noapte. Se poate intampla ca gheata sa ajunga in sistemul mecanic, caz in care frana nu va putea sa fie deblocata iar tu vei avea o surpriza foarte neplacuta dimineata. Poti ajunge pe platforma la un service auto pentru remedierea problemei, exact atunci cand nu ai timp pentru asta.

Portierele sau sistemul de inchidere se blocheaza

Acesta este un alt motiv comun pentru care multe masini ajung intr-un service auto iarna. Chederele de la masina pot sa inghete rapid in noptile geroase si de foarte multe ori pe masura ce trece timpul problema devine mai grava. Dupa ce ingheata, daca fortezi protiera se va deschide insa chederul isi va parasi pozitia. Data viitoare cand ingheata, umezeala va ajunge din nou acolo, apa va ingheta si in timp va determina probleme cu zona metalica a usii.

Se pot observa cu foarte mare usurinta formarea unor pete de rugina si a sunetelor deranjante in momentul in care inchizi si deschizi usa. Pentru a evita astfel de probleme iti recomandam sa folosesti solutii cu silicon special produse pentru intretinerea chederelor.

Service auto autorizat | WLC Rent a Car | Nordgarage.ro

service auto

Bateria are mult de suferit pe timpul iernii

Daca in sezoanele de primavara, vara si toamna problemele cu bateria sunt vizibile. Iarna aceste lucruri sufera o schimbare dramatica. Masina va porni greu si exista riscul de a ramane in drum exact atunci cand esti plecat in concediu sau cand ai cea mai mare nevoie de ea.

Daca bateria si-a depasit deja perioada de garantie, este momentul sa o inlocuiesti cu una noua. Sunt baterii care pot rezista si pana la 5 ani atunci cand producatorul recomanda acest lucru, insa nu strica sa verifici in service starea bateriei tale. Cu astfel de teste si verificari te asiguri ca vei avea un concediu linistit fara sa fie necesar sa pierzi timp si sa cheltuiesti bani la service in timp ce o zi din concediul tau este complet distrusa.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/winter-tires-tire-service-auto-2861853/