Revizia masinii inainte de vacanta. Ce trebuie sa faci

Pregatirea pentru concediu nu inseamna numai stabilirea unui itinerariu si rezervarea unei camere de hotel, ci si pregatirea masinii pentru calatorie. Bineinteles, asta daca vorbim despre un concediu in care vei pleca la volanul propriei masini. Si cum cu siguranta nu iti doresti niciun fel de probleme de ordin tehnic care sa iti dea peste cap intreg concediul, este intelept sa fii precaut si sa faci anumite verificari inainte de drum. Evident, surprize neplacute pot aparea oricand, insa unele dintre ele pot fi evitate. Ba chiar unele verificari le poti face chiar si tu, dar pentru alte verificari ai nevoie de un service auto.

Echipa NordGarage.ro beneficiaza de o experienta vasta in domeniu, drept pentru care iti oferim acum cateva ponturi care te vor ajuta in procesul de verificare a masinii respectiv revizia masinii inainte de concediu!

Verifica starea anvelopelor

Starea anvelopelor este extrem de importanta atunci cand te pregatesti pentru concediu, tot ce nu ti-ai putea dori la drum lung fiind niste probleme la cauciucuri. Incepe verificarea anvelopelor cu verificarea flancului, care se poate deteriora in timp din cauza conditiilor meteo. Banda de rulare a anvelopelor are mai multi indicatori de uzura, prin intermediul acestora fiind foarte simplu sa iti dai seama cand a venit momentul pentru schimbarea anvelopelor. Conform specialistilor, un grad de uzura de 50% ne anunta ca anvelopele incep sa isi piarda din performante. Nu uita sa verifici presiunea din anvelope, aceasta urmand sa fie masurata atat la rece, cat si la sarcina.

Verifica nivelul lichidelor de la motor

Cu reviziile de rigoare la zi sau nu, inainte de un drum lung este intotdeauna indicat sa verifici nivelul lichidelor de la motor. In aceasta categorie includem uleiul de motor, uleiul de la cutia de viteze, lichidul de frana, lichidul de parbriz, antigelul si lichidul de servo-directie.

Verifica sistemul de aer conditionat

Este important sa verifici din timp sistemul de aer conditionat al masinii, cu siguranta nu iti doresti sa nu poti folosi aerul conditionat la un drum lung intr-o perioada calda! Nivelul freonului din instalatia de aer conditionat scade cu aproximativ 10% pe an. In aceste conditii, producatorii auto recomanda o completare a acestuia la fiecare doi ani. In cazul in care stii ca nu ai mai facut aceasta completare in ultimul timp, este mai bine sa iti indrepti atentia rapid catre un service care ofera servicii de incarcari freon auto, cum este Nord Garage.

Incarcari freon auto | service auto | NordGarage.ro

service auto

Verifica starea luminilor

Bineinteles, la acest capitol includem verificarea pozitiilor, a fazei scurte, a fazei lungi, stopurilor, stopurilor de frana, semnalizarilor si avariilor. In cazul in care un singur bec nu functioneaza asa cum trebuie risti sa platesti niste amenzi deloc mici! In plus, este indicat sa ai la indemana oricand si niste becuri de rezerva, avarii putand aparea oricand.

Verifica bateria masinii

Bateria descarcata da de multe ori batai de cap soferilor, drept pentru care iti recomandam sa nu pleci la drum fara sa faci o verificare in acest sens. Verificarea bateriei se face usor, prin intermediul unui multimetru digital. Mai intai trebuie verificata tensiunea bateriei atunci cand masina este oprita, iar mai apoi atunci cand motorul merge.

Sursa foto: https://www.pexels.com