Schimbarea placutelor de frana – cand trebuie facuta

O problema mecanica la masina poate aparea oricand, aparent fara niciun semn de avertizare. Acest lucru poate fi frustrant, deoarece presupune o reparatie urgenta si neplanificata a masinii, insa cum echipa Nord Garage efectueaza reparatii de masini in Bucuresti, nu ar trebui sa va faceti griji in acest sens! Echipa va sta mereu la dispozitie pentru a oferi cele mai bune servicii masinii pe care o detineti, inclusiv schimbarea placutelor de frana.

Placutele de frana se uzeaza de-a lungul timpului si vor avea nevoie de inlocuire. Important este sa acordati atentie semnalelor care indica o problema la acest nivel, astfel incat schimbul sa se faca imediat ce este nevoie. In caz contrar, siguranta familiei va fi in pericol, la fel si banii pe care va trebui sa-i cheltuiti pe reparatii!

Cand stiti ca trebuie efectuata schimbarea placutelor de frana? Simplu! Le ascultati! Atunci cand placutele de frana trebuie inlocuite, acestea suna distinctiv. Mai exact, veti auzi un scartait atunci cand activati pedala de frana. Un alt sunet specific este acela de frecare sau macinare.

O placuta de frana uzata este una care s-a subtiat foarte mult. Lipsa placutelor de frana duce la presiunea aplicata de metal pe metal in timp ce etrierul atinge in permanenta rotorul. Aceasta frecare duce la zgomote neobisnuite sau la vibratii in volan. Retineti ca sunetul de scartait pe care il auziti este, de fapt, un mecanism de siguranta incorporat in placute, care are rolul de a anunta soferul cu privire la uzura si la faptul ca este timpul pentru o inlocuire.

Ca sa evitati problemele asociate uzurii placutelor si a neschimabrii lor la timp, ascultati sunetele emise in zona sistemului de franare. Fiti atent la vibratii si la momentele in care masina parca este ”scuturata” cand activati frana.

Reparatii auto in Bucuresti | reparatii de masini in Bucuresti | Nordgarage.ro

reparatii auto in Bucuresti

Pentru o verificare amanuntita a masinii nu ezitati sa faceti o programare la service-ul auto Nord Garage. Pe termen lung, veti putea economisi si bani, dar veti si conduce o masina care este sigura.

Desi detectarea unei probleme la sistemul de franare este simpla, la fel este si schimbarea placutelor de frana, dar multi conducatori auto nu se pricep sa faca acest lucru, asa ca apeleaza la ajutor specializat. Daca sunteti in cautarea unui loc unde se fac reparatii auto in Bucuresti, indiferent cat de minora sau grava este problema, atunci puteti apela la echipa de mecanici de la Nord Garage!

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/car-wheel-vehicle-auto-transport-1744910/